Śledź w roli głównej.

14 grudnia 2017 r. w szkole od rana odczuwało się świąteczny nastrój. Wszystko za sprawą klasy IV Technikum Hotelarskiego, która w tym właśnie dniu przygotowała prezentację stołów świątecznych oraz degustację potraw ze śledzia pod nazwą „Śledź w roli głównej”. Wśród  gości byli: Starosta powiatu suwalskiego Szczepan Ołdakowski,  jako przedstawiciel organu prowadzącego szkołę, Dyrektor Szkoły Jan Orłowski, członkowie Rady Pedagogicznej, pracownicy księgowości i administracji.

Dzięki ogromnemu zaangażowaniu wszystkich oraz przy wydatnej pomocy wychowawczyni klasy III H Pani Barbary Sidor, pracownia obsługi konsumenta przyciągała wzrok przepięknymi bożonarodzeniowymi dekoracjami, a stół z przygotowanymi 15 propozycjami potraw ze śledzia budził ogólny zachwyt. Wśród wielu różnych nazw zainteresowanie wzbudzały między innymi: śledź z ananasem, śledź w majeranku, śledź z suszonymi pomidorami i zielonym marynowanym pieprzem, śledź z suszoną śliwką i orzechami włoskimi, śledź w sosie koperkowo-czosnkowym, śledź w cieście naleśnikowym z ziołami prowansalskimi, śledziowa sałatka wykwintna z gruszką i jabłkiem oraz wiele innych. Przedsięwzięcia, takie jak to, nie tylko uczą pracy w grupie i odpowiedzialności, ale przede wszystkim budują właściwe międzyludzkie relacje, o które w dzisiejszym, zabieganym życiu bardzo trudno.

 Organizatorzy życzą wszystkim zdrowych, pełnych ciepła  i radości Świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w nadchodzącym Nowym Roku.