Strona główna szkoły

Użytkowników:
1
Artykułów:
74
Odsłon artykułów:
9988

Kurs Kelnerski

Rynek pracy stawia coraz większe wymagania nawet młodym, początkującym kelnerom, zmuszając do poznawania wiedzy daleko idącej poza, jakby się uważało, najważniejsze elementy pracy kelnera, czyli nakrywanie stołu i podawanie potraw. To nie tylko wiedza praktyczna ale cechy osobowościowe wpływają na całokształt zawodu kelnera. Jak tego dokonać, 20 uczestników i uczestniczek projektu „Programuj swój zawód” uczyło się w Hotelu Szyszko na ul. Innowacyjnej 3 w Suwałkach. Celem szkolenia było uzyskanie kwalifikacji zawodowych kelnera. Doskonalenie wiedzy i umiejętności wykonywania działań w zakresie organizacji i techniki obsługi konsumenta polskiego i zagranicznego, kompleksowej obsługi imprez, przyjęć i bankietów ale również nabycie kompetencji interpersonalnych pozwalających wejść na rynek pracy.