Zestawienie podręczników obowiązujących w klasach pierwszych po szkole podstawowej

w roku szkolnym 2020/2021 w Zespole Szkół im. gen. L. M. Paca w Dowspudzie. 

Przedmiot

Klasa I A – technik rolnik

Klasa I L – technik leśnik

Klasa I W – technik weterynarii

Klasa I H – technik hotelarstwa

Język polski

„Ponad Słowami” – M. Chmiel, A.Cisowska, J. Kościerzyńska, H. Kusy, A. Wróblewska, Nowa Era

Język angielski

MY PERSPECTIVES 1, praca zbiorowa, - Nowa Era

Język niemiecki

,,Meine Welttour. Podręcznik z repetytorium” – S. Mróz – Dwornikowska – Nowa Era

Historia

„Poznać przeszłość. Zakres podstawowy” – M. Pawlak, A. Szweda, Nowa Era

Fizyka

,,Odkryć fizykę 1. Zakres podstawowy” – M. Braun, W. Śliwa, Nowa Era

Geografia

„Oblicza geografii 1. Zakres podstawowy” – R. Malarz, M. Więckowski, Nowa Era

Biologia

„Biologia na czasie 1. Zakres podstawowy” – A. Helmin, J. Holeczek, Nowa Era

Chemia

„To jest chemia 1. Zakres podstawowy” R. Hassa, A. Mrzigod, J. Mrzigod-  Nowa Era

Matematyka

„Prosto do matury 1. Zakres podstawowy” M. Antek, K. Belka, P. Grabowski, Nowa Era

Muzyka

„Muzyka” podręcznik dla szkół ponadpodstawowych. Zakres podstawowy, M. Rykowska, Z. N. Szałko, Operon

Informatyka

„Informatyka na czasie 1. Zakres podstawowy” J. Mazur, P. Perekietka, Z. Talaga, J. S. Wierzbicki, Nowa Era

Edukacja dla bezpieczeństwa

„Żyję i działam bezpiecznie- edukacja dla bezpieczeństwa” – J. Słoma, Nowa Era

Religia

„Świadek Chrystusa w kościele” ks. Zbigniew Marek, WAM

Produkcja roślinna

„Produkcja roślinna” – cz. I Z. Czerwiński, A. Gawrońska – Kulesza, REA

 

 

 

Produkcja zwierzęca

„Produkcja zwierzęca cz.I” –
E. Marciniak – Kulka, REA

 

 

 

Mechanizacja rolnictwa

„Mechanizacja rolnictwa” cz. I A. Lisowski, WSiP

 

 

 

Anatomia i fizjologia zwierząt

 

 

„Hodowla zwierząt” t.1 M. Pietrzak, PWRiL

 

Chów i hodowla zwierząt

 

 

„Produkcja zwierzęca cz. I” – E. Marciniak – Kulka, REA; ,,Produkcja zwierzęca” cz. II – B. Biesiada – Drzazga, B. Jeleń; ,,Produkcja zwierzęca” cz. III –  E. Bombik, K. Górski, REA

 

Podstawy działalności gospodarczej

 

 

,,Prowadzenie działalności gospodarczej” – T. Gorzelany, W. Aue, WSiP

 

Anatomia i fizjologia zwierząt

 

 

„Anatomia i fizjologia zwierząt” H. Przespolewska, K. Barszcz, PRWiL

 

Geografia rozszerzona

 

 

 

„Oblicza geografii. Zakres rozszerzony” – R. Malarz, M. Więckowski, P. Kroh, Nowa Era

„Maturalne Karty Pracy. Oblicza geografii 1. Zakres rozszerzony”

Biologia rozszerzona

„Biologia na czasie. Zakres rozszerzony” – M. Guzik, R. Kozik, R. Matuszewska, W. Zamachowski, Nowa Era

„Biologia na czasie. Zakres rozszerzony” – M. Guzik, R. Kozik, R. Matuszewska, W. Zamachowski, Nowa Era

„Biologia na czasie. Zakres rozszerzony” – M. Guzik, R. Kozik, R. Matuszewska, W. Zamachowski, Nowa Era

 

Przygotowanie i podawanie śniadań

     

„Usługi żywieniowe w hotelarstwie” Bożena Granecka – Wrzosek, WSiP

Utrzymanie porządku w obiekcie hotelarskim

     

„Organizacja pracy służby pięter” Witold Drogoń, Bożena Granecka – Wrzosek, WSiP

Organizowanie usług dodatkowych w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie

     

„Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie” cz. 1, Witold Drogoń, Bożena Granecka – Wrzosek, WSiP