Zestawienie podręczników obowiązujących w klasach pierwszych po szkole podstawowej
w roku szkolnym 2020/2021 w Zespole Szkół im. gen. L. M. Paca w Dowspudzie.
Przedmiot |
Klasa I A – technik rolnik |
Klasa I L – technik leśnik |
Klasa I W – technik weterynarii |
Klasa I H – technik hotelarstwa |
||
Język polski |
„Ponad Słowami” – M. Chmiel, A.Cisowska, J. Kościerzyńska, H. Kusy, A. Wróblewska, Nowa Era |
|||||
Język angielski |
MY PERSPECTIVES 1, praca zbiorowa, - Nowa Era |
|||||
Język niemiecki |
,,Meine Welttour. Podręcznik z repetytorium” – S. Mróz – Dwornikowska – Nowa Era |
|||||
Historia |
„Poznać przeszłość. Zakres podstawowy” – M. Pawlak, A. Szweda, Nowa Era |
|||||
Fizyka |
,,Odkryć fizykę 1. Zakres podstawowy” – M. Braun, W. Śliwa, Nowa Era |
|||||
Geografia |
„Oblicza geografii 1. Zakres podstawowy” – R. Malarz, M. Więckowski, Nowa Era |
|||||
Biologia |
„Biologia na czasie 1. Zakres podstawowy” – A. Helmin, J. Holeczek, Nowa Era |
|||||
Chemia |
„To jest chemia 1. Zakres podstawowy” R. Hassa, A. Mrzigod, J. Mrzigod- Nowa Era |
|||||
Matematyka |
„Prosto do matury 1. Zakres podstawowy” M. Antek, K. Belka, P. Grabowski, Nowa Era |
|||||
Muzyka |
„Muzyka” podręcznik dla szkół ponadpodstawowych. Zakres podstawowy, M. Rykowska, Z. N. Szałko, Operon |
|||||
Informatyka |
„Informatyka na czasie 1. Zakres podstawowy” J. Mazur, P. Perekietka, Z. Talaga, J. S. Wierzbicki, Nowa Era |
|||||
Edukacja dla bezpieczeństwa |
„Żyję i działam bezpiecznie- edukacja dla bezpieczeństwa” – J. Słoma, Nowa Era |
|||||
Religia |
„Świadek Chrystusa w kościele” ks. Zbigniew Marek, WAM |
|||||
Produkcja roślinna |
„Produkcja roślinna” – cz. I Z. Czerwiński, A. Gawrońska – Kulesza, REA |
|
|
|
||
Produkcja zwierzęca |
„Produkcja zwierzęca cz.I” – |
|
|
|
||
Mechanizacja rolnictwa |
„Mechanizacja rolnictwa” cz. I A. Lisowski, WSiP |
|
|
|
||
Anatomia i fizjologia zwierząt |
|
|
„Hodowla zwierząt” t.1 M. Pietrzak, PWRiL |
|
||
Chów i hodowla zwierząt |
|
|
„Produkcja zwierzęca cz. I” – E. Marciniak – Kulka, REA; ,,Produkcja zwierzęca” cz. II – B. Biesiada – Drzazga, B. Jeleń; ,,Produkcja zwierzęca” cz. III – E. Bombik, K. Górski, REA |
|
||
Podstawy działalności gospodarczej |
|
|
,,Prowadzenie działalności gospodarczej” – T. Gorzelany, W. Aue, WSiP |
|
||
Anatomia i fizjologia zwierząt |
|
|
„Anatomia i fizjologia zwierząt” H. Przespolewska, K. Barszcz, PRWiL |
|
||
Geografia rozszerzona |
|
|
|
„Oblicza geografii. Zakres rozszerzony” – R. Malarz, M. Więckowski, P. Kroh, Nowa Era „Maturalne Karty Pracy. Oblicza geografii 1. Zakres rozszerzony” |
||
Biologia rozszerzona |
„Biologia na czasie. Zakres rozszerzony” – M. Guzik, R. Kozik, R. Matuszewska, W. Zamachowski, Nowa Era |
„Biologia na czasie. Zakres rozszerzony” – M. Guzik, R. Kozik, R. Matuszewska, W. Zamachowski, Nowa Era |
„Biologia na czasie. Zakres rozszerzony” – M. Guzik, R. Kozik, R. Matuszewska, W. Zamachowski, Nowa Era |
|
||
Przygotowanie i podawanie śniadań |
„Usługi żywieniowe w hotelarstwie” Bożena Granecka – Wrzosek, WSiP |
|||||
Utrzymanie porządku w obiekcie hotelarskim |
„Organizacja pracy służby pięter” Witold Drogoń, Bożena Granecka – Wrzosek, WSiP |
|||||
Organizowanie usług dodatkowych w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie |
„Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie” cz. 1, Witold Drogoń, Bożena Granecka – Wrzosek, WSiP |